İç çamaşırları nasıl yıkanmalı?

İç çamaşırları nasıl yıkanmalı?

İç çamaşırları cilde temas eden ilk ürünler olduğu için hijyenine özen gösterilmesi gereken giyim ürünleri arasında yer alır. Ayrıca farklı kumaş yapıları ve aksesuarları nedeniyle hassas bir şekilde temizlenmesi de son derece önemlidir. Yıkama konusunda ürün etiketleri yönlendirici olsa da ürünlerin temizliği konusunda bazı genel noktalara dikkat etmek gerekir. Peki sütyen, bralet, balenli sütyen, külot gibi iç çamaşırları nasıl yıkanmalıdır? Nelere dikkat edilmeli, hangi ürünlerden yararlanılmalı ve nasıl kurutulmalıdır?

Dantelli İç Çamaşırları Nasıl Yıkanmalıdır?

Dantelli külot ve sütyenler özel tasarımları ile sıklıkla tercih edilir. Oldukça hassas bir dokuya sahip olan dantelli ürünlerin mutlaka elde yıkanması gerekir. Çamaşır makinesinde yıkanması çamaşırın hem formunda hem de kumaşında deformasyonlara neden olabilir. Ayrıca sütyenlerin askı ve aksesuarlarında, külotların ise bel bantları ile aksesuarlarında esneme ve kopmalar yaşanabilir. Bu nedenle hassas kumaşlara özel üretilen bir çamaşır deterjanı ve ılık su ile yıkayıp bol su ile durulayarak çamaşırınızın temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Dantelli sütyeninizde balen bulunuyorsa ürünün formuna dikkat ederek yıkamanız ve kurutmanız son derece önemlidir. Dantelli sütyen ve külotları kurutma makinesinde kurutmak yerine sererek kurutmaya özen göstermeniz yine ürün dayanıklılığı açısından önem taşır.

Balenli ve Pamuklu Sütyenler Nasıl Yıkanmalıdır?

Pamuklu sütyenler dantelli, viskon, ipek ve saten gibi kumaşlara göre çok daha dayanıklıdır. Bu nedenle pamuklu sütyeninizi çamaşır makinesinde gönül rahatlığı ile temizleyebilirsiniz. 40 ile 60 derece arasında rengine uygun bir çamaşır deterjanı ile yıkayabilirsiniz. Sütyende balen bulunuyorsa balenli çamaşırlara özel üretilen çamaşır filesi ya da sütyen toplarından faydalanabilirsiniz. Bu ürünler sütyenin diğer çamaşırlar arasında sıkışarak formunun bozulmasını engeller.

Pamuklu Günlük Külotlar Nasıl Yıkanmalıdır?

Günlük kullanımda tercih edilen pamuklu külotlar dayanıklı kumaş yapıları sayesinde çamaşır makinesinde yıkanmaya oldukça uygundur. Pamuklu iç çamaşırınızı rengine uygun bir çamaşır deterjanı kullanarak kirlilik durumuna göre 40 ile 60 derece arasında güvenle yıkayabilirsiniz. Daha yüksek sıcaklıklarda yıkamanız iç çamaşırınızın formunun ve bel bantlarının bozulmasına neden olabilir. Pamuklu çamaşırınızı sererek kurutmayı tercih etmeniz dayanıklılığı açısından yine fayda sağlayacaktır.