Sütyen Çeşitleri ve İsimleri

Sütyen Çeşitleri ve İsimleri


Kadınların% 64'ünün yanlış sütyen giydiğini biliyor muydunuz? Balensiz, destekli, straplez, toparlayıcı veya balenli sütyen olsun piyasadaki farklı sütyen modelleri ve sütyen fiyatları araştırmasını yaptıktan sonra size uygun sütyen çeşidine yatırım yapın. Bu, araştırmaya yardımcı olması için sütyen modellerini açıklamalarıyla derledik.

Tişört Sütyen

En sık giyilen modellerden biridir. Çoğu kadının gardırobunda en az iki tane olan bu tişört sütyenleri, isminden de anlaşılabildiği gibi ince tişört ve gömlekler ile giyildiğinde iz yapmıyor. Vücuda tamamıyla oturan ve sıkı duran bu sütyenler, elbiselerinizin üzerinden belli olmuyor ve kusursuz gözüküyor.

Destekli Sütyen (Push-up Sütyen)

Push-up sutyenler, göğüsleri yukarı doğru kaldırıp, olduğundan bir ya da iki kup daha büyükmüş gibi bir izlenim verir. Push-up sütyenlerinin çoğu balenli(telli) olduğundan, balenin cildinizi altta sıkıştırmadığından, sadece göğüs hattınızın sonuna tam oturduğundan emin olun.

Dolgulu Sütyen

Dolgulu sütyenler, özellikle küçük göğüslü kadınlar için vazgeçilmez bir sütyen modelidir. Göğüsleri olduğundan daha büyük ve dolgun gösteren bu sütyenler aynı zamanda rahatlıklarıyla da öne çıkıyor.

Balkonet Sütyen

Göğsün yarısını ortaya çıkaracak şekilde tasarlanmıştır. Alt kısımda göğüsleri merkeze doğru değil de yukarı doğru iten bir yapısı vardır. Özellikle orta boy göğüslü kadınlar için destekleyici ve ideal bir seçenektir.

Bralet Sütyen

Son zamanların en favori parçalarından olan bralet sütyenlerin özelliği, herhangi bir dolgu ve destek içermeden, dantelin ağırlık verildiği bir model olmasıdır. Özellikle küçük ve orta göğüslü kadınların birçok kombiniyle uyum göstererek kusursuz etki bırakır.

Wire Sütyen

Balen destekli kapsız/dolgusuz sütyen modelidir. Bu sütyen modellerinin üst kısmında herhangi bir kap yani diğer bir ifadeyle “sünger” bulunmaz.

Balensiz Sütyen

Balensiz sütyenler ise adı üzerinde balenliler gibi telden bir desteğe sahip değildir. Toparlayıcı özelliğe sahip olması için balensiz sütyenlerin sağlam ve iyi bir kumaştan üretilmiş olması gerekir. Balensiz sütyenler tamamen kumaştan üretilir ve bu yüzden çok daha rahat bir hisse sahiptir.

Straplez Sütyen

Straplez sütyenler, yaz aylarının vazgeçilmez sütyen modellerinden biridir. Straplez sütyenler, askısız ya da düşük omuzlu elbise-bluzlarla ya da kazaklarla rahatlıkla giyilebiliyor. Straplez sütyen giydiğinde sürekli aşağıya kayma problemi yaşıyorsanız bir beden küçük tercih etmenizde fayda var.